Ingrediente blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
250 ml lapte
O jumatate lingurita de esenta de vanilie
3 galbenusuri ou
40 gr zahar pudra
20 gr faina
10 gr cornflour
Ingrediente frisca
1 plic frisca
150 ml lapte rece de la frigider
Mod de prepaprare blat
Batem foarte bine (cu mixerul)galbenusurile si zaharul pana se albesc.Agaugam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare.Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 minute(faceti testul cu scobitoarea).Lasam sa se raceasca bine.Intre timp ne apucam de crema de vanilie.
Mod preparare crema de vanilie
Punem laptele si esenta de vanilie intr-o cratita si o lasam sa fiarba usor 5 minute. Luam de foc si o lasam sa se raceasca putin.
Separat intr un castron amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si cornflour. Amestecam foarte bine,adaugam laptele amestecand continuu.Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba la foc mediu,pana devine o crema groasa.Trebuie amestecat permanent pentru a nu face cocoloase.Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mod de preparare frisca
Frisca o facem conform instructiunilor de pe plic.
Dupa ce totul este racit foarte bine ne apucam sa asamblam prajitura.Punem un strat de crema de vanilie peste blat,dam la frigider 15 minute,apoi adaugam un strat „generos” de frisca.Ornam dupa preferinte.
O servim rece.
Grad de dificultate mediu.
Pofta buna!
Lasă un comentariu