Pentru ca vroiam o reteta „altfel” de gogosari am dat un „search” pe prietenul de nadejde Google si iata ce am gasit pe bucataras.ro !Multumesc Ina, au iesit excelenti!!!
Ingrediente:
5 kg gogosari (alegeti gogosari mari si „sanatosi”)
Pentru sosul delicios avem nevoie de:
500 ml otet
500 ml ulei
500 g zahar
800 g pasta de tomate/ bulion
o lingura rasa cu sare
o lingurita cu piper macinat
3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
Spalam gogosarii,ii curatam de seminte,apoi ii taiem fasii groase cam de un deget.
Intr-o cratita mare(de preferat una care stiti ca nu lipeste),la foc potrivit,punem tote ingredientele pentru sos, si amestecam continuu pana da in cateva clocote.Adaugam gogosarii si mai lasam pe foc pana sosul ii acopera(10-15 minute).Punem compozitia in borcanele spalate si bine uscate,apoi acoperim borcanele cu folie alimentara si punem capacele cat sunt inca fierbinti.
Nu este nevoie sa sterilizam.
Tag-uri:foc, gogosari, google, lingura, pasta de tomate, zahar
Mi se pare foarte apetisant, dar am o intrebare: cum se consuma? Adica la ce folosesti: ca si muratura, sau la ciorbe, tocanite, etc. la ce? 🙂
Noua ne plac foarte mult alaturi de omleta,cartofi prajiti,pilaf, dar cel mai mare succes l au avut alaturi de friptura!!!:))
Cred ca am sa incerc si eu, am toate ingredientele. 🙂 Dealtfel castraveciorii dulci-acrisori fac aproape la fel ca tine, in plus mai pun si niste bobite de anason – foarte putine, numai cateva boabe, care dau un gust aparte.
Am sa pun si eu acele bobite de anason saptamana viitoare cand mai trebuie sa fac tura doi de muraturi!:))Acum am dat gata 20 kg castraveti si 30 kg de gogosari.Multumesc mult de pont!Te pup cu drag!
Am gasit reteta asta http://fakanalforgato.blogspot.ro/2009/10/ketchup-hazilag.html la tine pe blog si o vreau!!!Te rog mult mi o poti scrie in romana?Multumesc mult!!!
Da, Draga, chiar acum, scriu si pe romana. 🙂
buna! arata si suna delicios! spune-mi, te rog, cate borcane ti-au iesit din compozitia mentionata?
Multumesc mult,mi au iesit 9 borcane de 800 gr.Te asigur ca sunt deliciosi.
Am si eu o intrebare : uleiul nu este prea mult, sarea prea putina, iar zaharul lipseste cu desavarsire.
Buna Valentina,
citeste cu atentie ingredientele….
O zi buna!
Buna,am si eu o intrebare,se pot pune si ghebe de alea mici in reteta asta?si daca da,cata cantitate?multumesc
Lucica,eu pun ghebele cu gogosari in otet.Nu stiu ce sa-ti spun…promit sa incerc si revin cu un raspus.:)
Pupici.