Tort cu fructe si frisca

tort Hekmat 006
sectiune tort cu fructe si struguri 013
sectiune tort cu fructe si struguri 001
Tortul l-am facut pentru ziua de nastere a baietelul meu, care ieri a implinit 10 ani!Este un tort cu crema de iaurt,ananas,caise si struguri.Mi-a fost un pic teama ca nu-mi va isi bine blatul de cacao,insa tuturor le-a placut cel mai mult.Blatul de cacao in comparatie cu blatul simplu va creste mai putin si va fi mai putin pufos,insa din cauza gustului „ciocolatos” l-am preferat.:)
Tortul se face foarte usor si va asigur ca este delicios.

Ingrediente blat de cacao:

6 oua
6 linguri zahar
10 linguri faina
50 gr cacao
5 linguri apa rece
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Ingrediente blat simplu:

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
un praf de sare

Ingrediente crema de iaurt:

400 ml frisca lichida
500 gr iaurt
11 linguri pline zahar pudra
2 plicuri gelatina granule
1 compot (400 gr) piersici
1 compot ananas bucati
2 zahar vanilat
15-20 boabe struguri mari

Pentru decorat

400 ml frisca lichida
1/2 lingurita cacao
ornamente colorate

Pentru insiropat folositi zeama de la cele doua compoturi.

Mod de preparare blat de cacao:
1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt,cacaua si un praf de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 26, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie pentru copt,apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 40 minute.Lasati blatul sa se raceasca foarte bine,apoi taiati-l in doua.

Mod de preparare blat simplu:
1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati faina cernuta si praful de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 14 si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 15-20 minute.Dupa ce se raceste, taiati-l in doua.

Mod de preparare crema de iaurt:

1.Taiati piersicile bucati mici,apoi puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.
2.Hidratati gelatina intr-o cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4.Adaugati frisca batuta,ananasul bucati scurs bine si piersicile.
5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 15-20 minute.

Asamblarea tortului

1.Asezati inelul pentru tort pe un platou sau puneti o folie alimentara intr-o tava cu peretii mai inalti si fundul detasabil.
2.Asezati blatul de cacao,insiropati-l foarte bine,apoi puneti crema de iaurt.Dati la frigider pentru 10 minute,apoi asezati jumatatea ramasa de blat de cacao insiropata.(o insiropati pe o farfurie)Puneti crema de iaurt si mai dati la frigider pentru 5-7 minute.
3.Puneti prima parte a blatului simplu insiropat bine,crema de iaurt si boabe de struguri.Din nou pentru 5 minute la frigider. Asezati si cea de-a doua parte a blatului simplu insiropat,restul de crema si cateva boabe de struguri.

Decorati cu frisca si ornamente.Pentru „moturile” colorate am amestecat putina frisca cu cacao.
Dati la rece pentru cateva ore inainte de a servi.(eu l-am lasat peste noapte)

Tagged: , , , ,

5 thoughts on “Tort cu fructe si frisca

  1. Ghiocel07 24/10/2013 la 3:59 pm Reply

    La multi ani fiului tau. Tortul sigur a fost pe placul copiilor, cu multa frisca dar racoros.

  2. Toncean Sidonia 24/10/2013 la 4:12 pm Reply

    LA MULTI ANI ingerului tau, inca o data !
    Cat despre tort….este preferatul meu si ultima oara cand am facut tort, tot cu fructe si iaurt am facut crema….
    Ti-a iesit ceva deosebit ! Zau ! Felicitari !
    Te tzuc cu mare drag Cami !

  3. Rocsy Ciobanu 24/10/2013 la 6:57 pm Reply

    La multi ani pentru baiatul tau. Sectiunea este nemaipomenita!

  4. Cristina 24/10/2013 la 7:13 pm Reply

    La multi ani!!! Sa creasca mare si sanatos! Tortul arata super, super apetisant!

  5. merisor 24/10/2013 la 9:58 pm Reply

    La multi ani, puiului tau! Super tort i-ai pregatit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

VOLUNTAR IN SPITAL

...zilnic desenǎm zâmbete pe feţele copiilor spitalizaţi

"Slujitorul" un blog al păstorului David (duţu) Miclea

Slujitorul lui Dumnezeu in Evanghelia lui Hristos, ca sa va intareasca si sa va imbarbateze in credinta voastra.. (1Tes.3:2)

Find Happiness In A Changing World‎

ionelikphoto

Arta fotografiei...

...o VISătoare...

....iubesc fericirea...caut la nesfârşit vise frumoase şi pline de înţelepciune în iubire....

Desculta prin viata...

Daruiti un zambet in fiecare zi!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

Roxana Barla

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu.

Imperfect Beauty

"Do what you like and like what you do ! Imperfection is a part of beauty !" - Rocsee

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Dorian`S Blog Suburbia iBraila

O soțietate fără prințipuri carevasăzică că nu le are

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Parerea mea

Conform definitiilor legale, in Romania organizarea si functionarea POLITIEI si PROCURATURII sunt asociate orgaizatiilor criminale (crima organizata)!

Miscarea 2.0 face bine

The greatest WordPress.com site in all the land!

Ganduri Spuse

"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste!" (Paulo Coelho)

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Carmen's handcraft

Cadouri croşetate manual.

Bisofficiallan

World in your eyes!

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

faramoft

you, me and the rest of the world

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

Cenaclul ROMANTICII (Migdale Marius)

Prolog: Poate că Iubirea nu face Pământul să se învârtă... Dar face ca scurta noastră călătorie prin viaţă să merite!

Blogul lui Haplea

Retete usor de preparat, ieftine si delicioase

Cooking in Sens

Living, Drinking and Eating in Burgundy

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută

ASTRODEVA

Omul ar trebui să ia cunoaşterea de la Soare, Lună şi stele. R. W. Emerson

Aripi străvezii

Just another WordPress.com site

Tu1074's Blog

Tu sunt eu... - IDEALURILE SUNT CA STELELE: S-AR PUTEA SĂ NU LE ATINGEM, DAR NE POT CĂLĂUZI ÎN VIAȚĂ. – NECUNOSCUT

funnystuffaroundbrasov

Poze amuzante si tot felul de lucruri ciudate :))))

Stropi de suflet

Aurora Georgescu

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Tiparo

Te ajutăm să găseşti cadourile perfecte pentru cei dragi

Pitici, dar Voinici

mens sana in corpore sano

Briose - Torturi - Prajituri

Ustensile si accesorii pentru briose, torturi, prajituri (decupatoare, stantatoare, sucitoare, hartii briose, forme din silicon termorezistent, cartoane torturi/ prajituri, decoratiuni personalizate, printari comestibile, etc.)

A Sweeter Thing

Arome din bucataria mea

%d blogeri au apreciat asta: