Noul Multicooker Philips,de azi bucatarul familiei mele

In urma concursului organizat de Unica.ro avand ca sponsor pe Philips ,am avut sansa sa ma aflu printre primii care testeaza minunatul aparat Philips Multicooker .
Multicooker-ul Philips are un design modern si compact,nu ocupa foarte mult spatiu si in plus este foarte usor de transportat, datorita manerului rotativ cu care este dotat.La achizitionarea Multicooker-ului primiti si urmatoarele accesorii:2 linguri pentru mancarea solida si lichida,2 manusi de silicon,vas pentru masurarea ingredientelor si un vas pentru gatit la aburi.

MULTICOOKER 001

Multi dintre noi ne dorim sa gatim retete gustoase,preparate acasa din ingrediente naturale,dar nu intotdeauna ne pricepem sau timpul scurt nu prea ne permite,insa cu ajutorul Multicooker-ului Philips veti putea gati diferite preparate gustoase ,intr-un timp foarte scurt cu doar o apasare de buton!!!Mancarea nu se va arde sau lipi chiar daca nu amesteci in timpul gatirii, datorita tehnologiei cu incalzire 3D si a vasului gros de 2 mm, caldura este distribuita uniform.
Capacitatea vasului de 5 litri va permite sa gatiti pana la 6 portii.
Cu ajutorul celor 12 programe de gatit si 22 de setari de temperatura puteti pregati pentru cei dragi aperitive,ciorbe,mancaruri scazute,fripturi si prajituri delicioase.
Datorita cronometrului pentru presetare de pana la 24 de ore,puteti iesi cu cei dragi afara,iar in acest timp Multicooker-ul va gati in locul vostru!
Cu ajutorul butonului “REHEAT” poti incalzi orice mancare,iar functia „KEEP WARM” o va pastra calda pana in momentul servirii.

MULTICOOKER 003

„Caracteristici principale

Gătit inteligent şi automat

Programe de gătit inteligente şi automate, rezultate finale optime*
Microprocesorul integrat asigură o preparare uşoară
Oală interioară lavabilă la maşină
Carcasă exterioară din oţel inoxidabil pentru curăţare uşoară
Oala interioară foarte groasă de 2,0 mm pentru o conducţie termică uniformă
Funcţia păstrare cald nutritivă păstrează alimentele proaspete 24 ore
Funcţia de încălzire 3D asigură cele mai bine gătite feluri de mâncare

„Multi-funcţional şi uşor de utilizat, aparatul de gătit Multicooker pare că-ţi citeşte gândurile: alegi felul de mâncare preferat, urmezi instrucţiunile din reţetă, setezi funcţia potrivită şi timpul necesar cu ajutorul ecranului şi meniului uşor de folosit şi… gata!” sursa Philips

Am testat in multicooker-ul Philips retete pe care frecvent le evit din cauza timpului prea lung de preparare si a murdariei lasate pe aragaz si vase.Am ales pizza,peste prajit,creier pane,omleta,rissoto,Shepard Pie si prajitura cu mere.Am sa revin saptamana viitoare si cu alte retete.:)

Inainte de prima utilizare,indepartati folia dintre oala interioara si elementul de incalzire,apoi spalati foarte bine partile care vin in contact cu mancarea.Adaugati o jumatate de cana cu apa in oala interioara, inchideti capacul si conectati Multicooker-ul la o sursa de curent. Selectati functia de fierbere si indicatorul BOIL se va aprinde. Dupa ce fierbeti apa timp de 5 minute apasati butonul OFF/WARM. Deconectati aparatul de la sursa de curent, asteptati pana cand acesta se raceste si apoi varsati apa.

Pizza – timpul de coacere a fost mai scurt,iar blatul nu s-a lipit deloc de cuva vasului.

Ingrediente:

Ingrediente pentru blat:
500 g faina
250 ml apa
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita rasa cu sare
1/2 lingurita zahar

Ingrediente toping:

200 gr ciuperci (conserva)
100 gr porumb
200 gr salam/sunca
50 gr masline feliate
150 gr mozzarella
4 linguri ketchup

Mod de prepare blat:

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)
2.Impartiti aluatul in 6 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.
3.Ungeti cu putin ulei vasul multicooker-ului si puneti aluatul. Cu ajutorul unei pensule intindeti ketchupul,apoi puneti jumatate din mozzarella rasa,sunca/salamul,maslinele si ciupercile spalate si bine scurse de apa.Deasupra radeti restul de mozzarella si ornati cu putin ketchup.
4.Apasati butonul MENU,selectati programul BAKE si temperatura de 180 gr.Apasati COOKING TIME si selectati 20 minute.

pizza multicooker

Rissoto – orezul nu s-a lipit deloc, cu toate ca nu am fost nevoita sa amestec continuu pe durata prepararii!!!Legumele si-au pastrat culoarea, textura si gustul natural.Reteta este din „Cartea de bucate” a multicooker-lui Philips, pe care o primiti odata cu achizitionarea aparatului.

Ingrediente:
250 gr orez bob lung
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1/2 ardei verde
150 gr rosii decojite si taiate cubulete
400 ml supa de pui/legume
60 gr ciuperci taiate
50 gr mazare
1 lingura ulei de masline
sofran,sare si piper

Mod de preparare:
1.Puneti uleiul in oala interioara.
2.Apasati butonul MENU,selectati programul FRY.Apasati COOKING TIME si selectati 10 minute.
3.Puneti ceapa,piperul,ciupercile si rosiile.Amestecati ocazional.
4.Adaugati orezul,mazarea,sofranulsi supa,amestecati apoi inchideti capacul.
5.Selectati programul RICE si apasati butonul START.
6.Cand programul este finalizat Multicooker-ul trece automat pe modul KEEP WARM.
7.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent.

rissoto

Creier pane – este pentru prima data cand piticii mei l-au consumat cu placere,intreband-ma cum am reusit sa-l faca asa bun.

Ingrediente:

800 creier
2 oua mari
150 gr faina
200 gr pesmet
3 linguri cu otet
sare si piper dupa gust
4 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare:
1.Curatati si spalati foarte bine creierul.
2.Turnati 2 litri de apa in oala interioara si adaugati creierul,otetul si 1/2 lingurita cu sare.
3.Apasati butonul MENU,selectati programul BOIL.Setati timpul pentru 10 minute,inchideti capacul si apasati START.Cand programul s-a finalizat deschideti cu atentie capacul ferindu-va de aburul fierbinte,scoateti creierul din oala si lasati-l la scurs intr-o strecuratoare.
4.Pregatiti 3 farfurii:una cu faina,una cu pesmet si alta cu ouale batute cu putina sare.
5.Cand creierul s-a racit,condimentati-l cu sare si piper,apoi treceti-l prin faina,ou,apoi pesmet.
6.Adaugati uleiul in oala interioara.
7.Apasati MENU,apoi FRY,selectati timpul 10 minute,apoi apasati START.
8.Prajiti creierul 4 minute pe fiecare parte.
9.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent.

creier multicooker

Prajitura cu mere – in 35 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor am obtinut un desert delicios si foarte pufos!

Ingrediente:

2 mere
200 gr faina
150 gr zahar
2 oua medii
150 gr unt
100 ml lapte dulce
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie

Mod de preparare:

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
2.Adaugati ouale si mixati bine.
3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.
4.Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.
5.Ungeti baza si peretii vasului cu putin unt si asezati merele taiate felii,apoi turnati compozitia.
6.Apasati MENU,programul BAKE,temperatura de 180 gr,apoi COOKING TIME si selectati 45 minute.
7.Apasati START si inchideti capacul.
8.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent.
9.Scoateti prajitura din vas numai dupa ce s-a racit.

praji cu mere multicooker

Omleta – Omleta nu s-a lipit si nu a trebuit intoarsa!

Ingrediente:

3 oua
50 gr cascaval
1/2 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1.Amestecati toate ingredientele intr-un bol.
2.Puneti uleiul in oala interioara.Apasati MENU,selectati programul BOIL si setati timpul pentru 12 minute.
3.Dupa 1 minut puneti amestecul cu oua,si inchideti capacul.
4.Cand programul este finalizat,Multicooker-ul trece automat pe modul KEEP WARM.
5.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent.

omleta multicooker

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Ingrediente

Pentru piureul cu usturoi:

1 kg cartofi albi
100 gr unt
250 ml smantana dulce pentru gatit
7 catei de usturoi
100 ml lapte
sare, piper, nucsoara macinata (dupa gust)

500 grame carne miel(cubulete)
5 linguri ulei de masline
1 ceapa mare
3 morcovi mari
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde(reteta originala nu-l are)
1 borcan sos pentru paste cu busuioc (400 gr)
4 catei de usturoi
2 linguri parmesan/cascaval ras
sare,piper,cimbru dupa gust

Mod de preparare:

Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi.

1.Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se pun in oala interioara cu apa(~ 2,5 litri)
2.Apasati butonul MENU,programul BOIL si setati timpul pentru 20 de minute.
3.Cat timp cartofii sunt la fiert,pregatiti sosul de usturoi.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe razatoarea mica si condimente dupa gust si lasati la foc amestecand continuu, pana obtineti un sos legat.
4.Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgeti de apa,apoi ii puneti in bolul mixerului.Turnati sosul de usturoi peste cartofi si mixati pana obtineti un piure cremos(cartofii si sosul trebuie sa fie fierbinti).
5.Puneti uleiul si ceapa in oala interioara.
6.Apasati butonul MENU,programul FRY,apoi apasati COOKING TIME si selectati 5 minute.Apasati Start si amestecati ocazional.
7.Adaugati carnea de miel taiata cubulete,asezonati cu sare.
8.Selectati programul STEW si setati timpul la 40 minute.Inchideti capacul si apasati butonul START.
9.Dupa 10 minute adaugati morcovii,ardeii,usturoiul taiat marunt,sosul de rosii si condimentati dupa gust cu sare, piper si cimbru.
10.Peste sosul cu carne, puneti piureul de cartofi si parmezan/cascaval ras.
11.Apasati butonul MENU,selectati programul BAKE,temperatura 180 gr.,apoi apasati COOKING TIME si setati timpul 15 minute.

shepard pie

Sarmale – reteta este din cartea de bucate a Multicooker-ului Philips

Ingrediente:

1 varza
1 kg de carne tocata
1 ceapa
300 gr orez
1 morcov taiat feliute
2 lingurite pasta de tomate
1 lingurita zahar
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1.Puneti foile de varza in oala interioara
2.Apasati butonul MENU,selectati programul BOIL.Apasati COOKIG TIME si selectati 10 minute.Inchideti capacul si apasati START.Dupa finalizare programului,scoateti aparatul din priza si lasati sa se raceasca.
3.Amestecati carnea cu ceapa taiata marunt,condimentele si orezul(eu am pus si un ardei gras rosu taiat marunt)
4.Puneti o cantitate mica din compozitia formata pe fiecare frunza de varza si rulati-le.
5.Adaugati morcovul si ceapa in oala interioara.Selectati programul STEW si setati timpul la 1 ora si 40 de minute.Adaugati pasta de tomate in timpul prepararii.
6.Dupa 10 minute adaugati apa,zaharul,piperul si sarea.Asezati sarmalele in sosul format si inchideti capacul.
7.Cand programul este finalizat Multicooker-ul trece automat pe modul KEEP WARM.
8.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent.

sarmale multicooker

Prajitura neagra – o prajitura rapida,gustoasa si foarte pufoasa.

Ingrediente:

4 oua
220 gr zahar pudra
50 gr cacao
70 gr faina
2 lingurite praf de copt
100 gr unt

Pentru glazura:

100 ml lapte
50 gr unt
4 linguri rase cu cacao
4 linguri cu zahar

1 Mixati ouale cu zaharul pana amestecul devine cremos,apoi adaugati untul.
2.Amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacao,apoi o puneti peste amestecul cu oua.
3.Ungeti baza si peretii vasului interior cu unt apoi turnati compozitia uniform.
4.Apasati MENU,selectati programul BAKE,temperatura de 180 gr si timpul 45 de minute.Apasati START si inchideti capacul.
5.Dupa ce programul s-a finalizat deconectati de la sursa de curent si turnati glazura.
6.Scoateti prajitura din vas dupa ce s-a racit.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.

1418175_10200609985680003_1916129529_n

Dupa o saptamana in care am gatit doar cu Multicooker-ul Philips,ma pot declara foarte multumita si-l pot declara „Bucatarul familiei”.
Cu Multicooker-ul Philips pot pregati o mare varietate de retete gustoase intr-un timp foarte scurt si cu efort minim.Pentru mine experienta de a gati cu Multicooker-ul Philips a stat la baza deciziei mele de a renunta la prepararea mancarurilor in stilul clasic, pe flacara sau in cuptorul aragazului,deoarece cu acest aparat pe langa timpul liber castigat beneficiez de o mancare mult mai sanatoasa.Mancarea este mult mai gustoasa,intr-un timp foarte scurt si cu efort minim din partea noastra,in plus ingredientele si-au pastrat culoarea,textura si gustul natural.
Mic dejun,pranz,cina si chiar musafiri neasteptati cu Multicooker-ul Philips sunt rezolvati!
Toti avem propriile noastre masini ale timpului;Multicooker-ul Philips este „masina” timpului meu.

Tag-uri:, ,

2 gânduri despre „Noul Multicooker Philips,de azi bucatarul familiei mele

  1. B-Andreia Daniela 01/11/2013 la 10:02 pm Reply

    super tare , felicitari !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

VOLUNTAR IN SPITAL

...zilnic desenǎm zâmbete pe feţele copiilor spitalizaţi

"Slujitorul" un blog al păstorului David (duţu) Miclea

Slujitorul lui Dumnezeu in Evanghelia lui Hristos, ca sa va intareasca si sa va imbarbateze in credinta voastra.. (1Tes.3:2)

Find Happiness In A Changing World‎

ionelikphoto

Arta fotografiei...

...o VISătoare...

....iubesc fericirea...caut la nesfârşit vise frumoase şi pline de înţelepciune în iubire....

iLiceu

referate gratis pentru elevii de liceu

Desculta prin viata...

Daruiti un zambet in fiecare zi!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

Imperfect Beauty

"Do what you like and like what you do ! Imperfection is a part of beauty !" - Rocsee

Roxana Barla

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu.

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Dorian`S Blog Suburbia iBraila

O soțietate fără prințipuri carevasăzică că nu le are

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Parerea mea

Conform definitiilor legale, in Romania organizarea si functionarea POLITIEI si PROCURATURII sunt asociate orgaizatiilor criminale (crima organizata)!

Miscarea 2.0 face bine

The greatest WordPress.com site in all the land!

Ganduri Spuse

"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste!" (Paulo Coelho)

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Carmen's handcraft

Cadouri croşetate manual.

Bisofficiallan

World in your eyes!

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

faramoft

you, me and the rest of the world

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

Cenaclul ROMANTICII (Migdale Marius)

Prolog: Poate că Iubirea nu face Pământul să se învârtă... Dar face ca scurta noastră călătorie prin viaţă să merite!

Blogul lui Haplea

Retete usor de preparat, ieftine si delicioase

Cooking in Sens

Living, Drinking and Eating in Burgundy

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută

ASTRODEVA

Omul ar trebui să ia cunoaşterea de la Soare, Lună şi stele. R. W. Emerson

Aripi străvezii

Just another WordPress.com site

Tu1074's Blog

Tu sunt eu... - IDEALURILE SUNT CA STELELE: S-AR PUTEA SĂ NU LE ATINGEM, DAR NE POT CĂLĂUZI ÎN VIAȚĂ. – NECUNOSCUT

funnystuffaroundbrasov

Poze amuzante si tot felul de lucruri ciudate :))))

Stropi de suflet

Aurora Georgescu

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Tiparo

Te ajutăm să găseşti cadourile perfecte pentru cei dragi

Pitici, dar Voinici

mens sana in corpore sano

Briose - Torturi - Prajituri

Ustensile si accesorii pentru briose, torturi, prajituri (decupatoare, stantatoare, sucitoare, hartii briose, forme din silicon termorezistent, cartoane torturi/ prajituri, decoratiuni personalizate, printari comestibile, etc.)

A Sweeter Thing

Arome din bucataria mea

%d blogeri au apreciat asta: