Tort cu mousse de fructe de padure

DSC_0175

DSC_0143

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si l-am facut pentru ziua fetitei mele care a implinit 5 ani.Multumesc mult Laura,tortul a fost pe gustul tuturor!!! :*

Ingrediente pentru un tort 26 cm diametru:

Ingrediente blat:

4 oua
120 gr zahar
100 gr faina
20 gr cacao
un varf sare

Ingrediente pentru mousse fructe de padure:

200 gr fructe de padure
120 gr zahar
8 gr gelatina (4 foi)
350 ml frisca

Ingrediente pentru crema de iaurt:

200 ml frisca lichida
300 gr iaurt
6 linguri pline zahar pudra
10 gr gelatina granule
1/2 cutie ananas
boabe de struguri albi si negri

Pentru insiropat blatul:

200 ml apa
100 gr zahar
esenta de vanile sau rom
sau zeama de la compotul de ananas

Ingrediente pentru glazura oglinda:

175 gr apa
150 gr frisca lichida
225 gr zahar
75 gr cacao
8 gr gelatina (4 foi)

Mod de preparare blat:

Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza volumul.
1.Amestecati faina cernuta cu cacaoa,apoi o adaugati treptat peste amestecul cu oua si zahar, amestecand cu atentie de jos in sus.
2.Puneti compozitia in tava tapetata cu unt si hartie pentru copt si dati la cuptorul preincalzit la 170 gr,timp de ~ 20-25 minute.
3.Taiati blatul in doua dupa ce s-a racit foarte bine.

Mod de preparare mousse fructe de padure:

1.Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
2.Puneti fructele de padure cu zaharul intr-o craticioara la foc mic pana ce zaharul se topeste.Amestecati continuu si aveti grija sa nu fiarba!
3.Trageti dupa foc si mixati fructele,apoi piureul obtinut il strecurati pentru a elimina samburii fructelor.
4.Puneti piureul de fructe din nou pe foc timp de 3-4 minute pentru a-l incalzi bine.(atentie sa nu fiarba!)
5.Trageti dupa foc si adaugati peste piureul incalzit gelatina scursa de apa si amestecati,apoi lasati-l sa se raceasca bine.
6.Mixati frisca,apoi adaugati-o peste pireul de fructe si amestecati.
7.Puneti pe o farfurie intinsa tapetata cu hartie de copt un cerc detasabil de 15 cm diametru pe care-l umpleti cu mousseul obtinut.Acoperiti forma cu folie de aluminiu si o bagati la congelator 1 ora.(Pentru ca eu nu am avut inel am folosit un castronel de plastic cu diametrul de 15 pe care am asezat folie alimentara)

Mod de preparare crema de iaurt

1.Puneti ananasul intr-o strecuratoare la scurs.
2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4.Adaugati frisca batuta,ananasul si boabele de struguri spalate si scurse bine de apa.
5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)

Asamblare tort:

1.Puneti o parte din blat pe platou, o insiropati bine,apoi o ungeti cu putina crema de iaurt.
2.Montati in jurul blatului un cerc detasabil de 26 cm.(eu am folosit tava cu fundul detasabil in care am copt blatul si pe care am pus folie alimentara)
2.Asezati in centrul blatului mousseul de fructe,apoi puneti crema de iaurt de jur imprejurul lui,iar la final acoperiti si partea de sus cu crema de iaurt.
3.Acoperiti-l cu folie de aluminiu si dati-l la rece pentru 2 ore.

Mod de preparare glazura oglinda:

1.Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
2.Intr-o craticioara amestecati apa cu zaharul, frisca si cacaoa,apoi puneti la foc mic pana ce zaharul se topeste.(Glazura trebuie sa fie fierbinte,dar atentie sa nu fiarba!!!)
3.Trageti dupa foc, adaugati foile de gelatina stoarse bine,apoi strecurati glazura.
4.Dupa ce glazura s-a racit o bagam la rece pentru ~ 30 de minute pana ce consistenta devine densa, dar este inca lichida,pentru a putea sa o folosim.

Scoateti tortul de la rece si turnati glazura uniform(asezati tortul intr-o tava mai mare,deoarece glazura este lichida si va curge),apoi bagati tortul la frigider pana a doua zi cand il puteti orna dupa imaginatia voastra.

In poza cu blatul de tort apare si un blat simplu, deoarece am facut si un tort pe care Sara l-a dus la „gradi”.

DSC_0107

DSC_0149

DSC_0155

Tag-uri:, ,

10 gânduri despre „Tort cu mousse de fructe de padure

  1. Toncean Sidonia 16/11/2013 la 3:32 pm Reply

    Scumpa mea Sara sa traiesti la multi , multi ani fericiti, sa fii sanatoasa si sa le faci multe bucurii parintilor tai !
    Camelia draga…pina am ajuns la blogut tau, deja era uda tastatura….
    Ai facut o minunatie aici, care sunt sigura ca s-a….topit din farfurii urgent.
    Daca ai mei copii ,vor dori sa le fac un tort de sarbatori , cu mare drag am sa „copiez” bunatatea asta ce m-a lasat cu gura cascata. A fost exact pe gustul meu.
    Felicitarile mele.
    Te tzuc cu drag !

    • In bucataria Cameliei 16/11/2013 la 3:41 pm Reply

      Sidy,multumim sincer si din suflet pentru urari!!
      Multumesc mult si pentru aprecieri,inseamna foarte mult pentru mine!!! As vrea cand ajungi in Bucuresti sa ne cunoastem ca tare mult mi-as dori!!! Te pup dulce si te imbratisez cu drag!!!

  2. domnuio 16/11/2013 la 5:53 pm Reply

    La mulți ani Sara,multă sănătate îți doresc !
    Să crești mare și să aduci multă fericire părinților !
    Mult noroc🙂

  3. Rocsy Ciobanu 16/11/2013 la 6:45 pm Reply

    La multi ani fetitei tale cate este o scumpa. Tortul este grozav. Bravo!

  4. merisor 16/11/2013 la 7:58 pm Reply

    La multi ani printesei, cu tot ce-i bun in ei! Minunat tort ai pregatit!
    Ma bucur ca ti-am descoperit blogul! Pupici!

  5. Laura Adamache 18/11/2013 la 8:00 pm Reply

    La Multi Ani micutei tale!! Tortul a iesit absolut superb!!
    Pup cu drag si multumesc ca l-ai incercat!

    • In bucataria Cameliei 18/11/2013 la 8:35 pm Reply

      Multumesc din suflet Laura!Sunt minunate retetele tale! Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

VOLUNTAR IN SPITAL

...zilnic desenǎm zâmbete pe feţele copiilor spitalizaţi

"Slujitorul" un blog al păstorului David (duţu) Miclea

Slujitorul lui Dumnezeu in Evanghelia lui Hristos, ca sa va intareasca si sa va imbarbateze in credinta voastra.. (1Tes.3:2)

chocorcolate.wordpress.com/

Find Happiness In A Changing World‎

ionelikphoto

Arta fotografiei...

...o VISătoare...

....iubesc fericirea...caut la nesfârşit vise frumoase şi pline de înţelepciune în iubire....

iLiceu

referate gratis pentru elevii de liceu

Desculta prin viata...

Daruiti un zambet in fiecare zi!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

Imperfect Beauty

"Do what you like and like what you do ! Imperfection is a part of beauty !" - Rocsee

Roxana Barla

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu.

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Dorian`S Blog Suburbia iBraila

O soțietate fără prințipuri carevasăzică că nu le are

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Parerea mea

Conform definitiilor legale, in Romania organizarea si functionarea POLITIEI si PROCURATURII sunt asociate orgaizatiilor criminale (crima organizata)!

Miscarea 2.0 face bine

The greatest WordPress.com site in all the land!

Ganduri Spuse

"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste!" (Paulo Coelho)

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Carmen's handcraft

Cadouri croşetate manual.

Bisofficiallan

World in your eyes!

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

faramoft

you, me and the rest of the world

domnu' io

Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the little voice at the end of the day that says I’ll try again tomorrow. ~Mary Anne Radmacher

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

Cenaclul ROMANTICII (Migdale Marius)

Prolog: Poate că Iubirea nu face Pământul să se învârtă... Dar face ca scurta noastră călătorie prin viaţă să merite!

Blogul lui Haplea

Retete usor de preparat, ieftine si delicioase

Cooking in Sens

Living, Drinking and Eating in Burgundy

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută

ASTRODEVA

Omul ar trebui să ia cunoaşterea de la Soare, Lună şi stele. R. W. Emerson

Aripi străvezii

Just another WordPress.com site

Tu1074's Blog

Tu sunt eu... - IDEALURILE SUNT CA STELELE: S-AR PUTEA SĂ NU LE ATINGEM, DAR NE POT CĂLĂUZI ÎN VIAȚĂ. – NECUNOSCUT

funnystuffaroundbrasov

Poze amuzante si tot felul de lucruri ciudate :))))

Stropi de suflet

Aurora Georgescu

Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Tiparo

Te ajutăm să găseşti cadourile perfecte pentru cei dragi

Pitici, dar Voinici

mens sana in corpore sano

Briose - Torturi - Prajituri

Ustensile si accesorii pentru briose, torturi, prajituri (decupatoare, stantatoare, sucitoare, hartii briose, forme din silicon termorezistent, cartoane torturi/ prajituri, decoratiuni personalizate, printari comestibile, etc.)

A Sweeter Thing

Arome din bucataria mea

%d blogeri au apreciat asta: