Ingrediente
500 gr fudulii curcan
1 ceapa alba medie(sau 3 fire ceapa verde)
1 ardei capia rosu
1 catel de usturoi
1 ardei iute
2 rosii proaspete
1 lingura bulion
1 lingura ketchup picant
1 lingura de apa
1 legatura patrunjel
sare,piper,ghimbir
ulei de masline
Dupa ce am spalat foarte bine fuduliile si le am curatat de pieliti, le punem la fiert in apa cu sare, si lasam sa dea in 3-4 clocote.Le scoatem pe o farfurie si le acoperim.
Calim timp de 3-4 minute in uleiul de masline ceapa,usturoiul si ardeiul capia.Cand ceapa devine sticloasa,adaugam rosiile taiate cubulete, bulionul,ketchupul sarea,piperul,ardeiul iute,ghimbirul si lasam la innabusit 5 minute.Daca a scazut foarte tare puteti pune 2-3 linguri de apa.Adaugam si fuduliile si mai lasam 10 minute la foc mic.
Se orneaza cu patrunjel (cand servim) si cu orice fel de garnitura preferati.
Pofta buna!
Lasă un comentariu